((منشور اخلاقی و آیین رفتار حرفه ای شرکت صنایع غذایی رضوی))
مدیران و کارکنان شرکت صنایع غذایی رضوی بر باورهای زیر هم پیمان و استوار خواهیم شد:
۱)کار و اعتقاد به مشارکت پذیری انسجام سازمانی و رعایت وجدان کاری ، انضباط و عدالت در انجام وظایف عبادت تلقی می شود.
۲) صیانت از قانون، نظم و نگهداری اموال موقوفه و پرهیز از اسراف و تبذیر در امکانات و اموال در اختیار از وظایف مهم و اصلی ما می باشد.
۳) خدمات و محصولات ما موجب بهبود و ارتقاء سلامت جامعه می شود.
۴) به مصداق روایت ((ان الله جمیل و یحب الجمال ))آراستگی ظاهر، رعایت نزاکت و اخلاق اسلامی ،عدالت و انصاف را سرلوحه برخوردمان با ذینفعان قرار دهیم .
۵)در جهت تقویت ارزشهای اخلاقی ،اسلامی و اجتماعی در محیط کار و ایجاد فضای صمیمی و پرهیز از تبعیض ،شایعه سازی ،تهمت ،غیبت و خبر چینی تلاش خواهیم نمود و آن را وظیفه شرعی، اخلاقی و حرفه ای خود می دانیم.
۶) باید به شخصیت همه احترام بگذاریم، خلاقیت و بهره وری را تشویق نمائیم و برای آنها ارزش قائل باشیم .
۷)فرهنگ پاسخگو بودن در مقابل ارباب رجوع از بسترهای تعالی خود و شرکت خود می دانیم
۸)باید روحیه قدردانی از دیگران را در خود تقویت نموده و سعی نمائیم که این امر را در بین همکاران اشاعه دهیم .
۹) روحیه کار جمعی را در خود تقویت نموده و در انجام فعالیتهای گروهی مشارکت جو و مشارکت پذیر باشیم.
۱۰) دستورات و ارجاعات سازمان بالادستی را در چارچوب وظایف خود با صحت، دقت و سرعت و بدون تشریفات زائد اداری و تحمیل هزینه اضافی ارایه دهیم.
۱۱) ما باید تلاش نمائیم تا مهارت، دانش و تخصص مربوط به وظیفه شغلی و سازمانی خود را فرا گرفته و تمام توان فنی ،تخصصی و حرفه ای خویش را برای انجام بهینه فعالیتهای شغلی و سازمانی به کار گیریم.
۱۲)ما باید نسبت به سازمان متبوع خود و اهداف، مأموریتها و ضوابط آن متعهد و وفادار با شیم و با علاقه مندی و تمام توان از طریق انجام صحیح وظایف و مسؤولیت های شغلی و سازمانی در راستای تحقق اهداف و مأموریتهای سازمان تلاش نمائیم.
۱۳) ما نباید از اختیارات و جایگاه شغلی و سازمانی خود در جهت منافع شخص یا گروه خاصی استفاده نمائیم. اختیارات شغلی و سازمانی باید فقط برای انجام وظایف سازمانی و در جهت مصالح عمومی به کار گرفته شوند.
۱۴) باید برای ایده ها و افکار جدید ارزش قائل شده و برای اجرائی کردن آنها به شکل منطقی در واحدهای اجرائی تابعه و نظام اداری تلاش کنیم
۱۵) ما باید سعی نمائیم تا دانش خود را در زمینه فعالیتهای سازمانی با دانش روز تطبیق داده و آنها را با توانمندی و ابتکار خود در انجام فعالیت های اداری و سازمانی به کار گیریم.
۱۶) از امکانات ،تجهیزات و سرمایه های موقوفه حفاظت نموده و در استفاده مؤثر و مطلوب از آنها بکوشیم.
۱۷) همیشه و در همه حال رضایت خداوند متعال و صاحب دستگاه حضرت رضا(ع) را مدنظر قرار داده و توجه کامل داشته و صاحب دستگاه را ناظر بر اعمال و کردار خویش بدانیم.
۱۸) استفاده صحیح از امکانات موقوفه، پرهیز از اسراف و تبذیر ،انجام امور بر اساس مشارکت و همدلی و رعایت سلسله مراتب اداری را لازمه کارخود بدانیم.
الف – اصول حاکم بر منشور اخلاقی
۱- اصل برابری: همه کارکنان در برابر قانون برابرند و باید با همه آنان در شرایط مشابه رفتار یکسان داشت .کارکنان باید در محدوده وظایف شغلی خود ،امکان دسترسی برابر به خدمات موجود را برای تمام ذینفعان فراهم کرده و با آنان بدون هیچ گونه تبعیض رفتار نمایند.
۲- اصل حاکمیت قانون در مناسبات اداری: همه امور کاری مبنای قانونی دارد و تصمیمات و اقدامات اداری کارکنان باید بر اساس احترام به قوانین و مقررات موجود اتخاذ و انجام گردد.
۳- اصل احترام و اعتماد :کارکنان در تعاملات و رفتارهای خود با سایر افراد از قبیل مافوق، زیردستان ،همکاران و مراجعان باید احترام آنان را حفظ نمایند. به انتظارات و احساسات دیگران اهمیت قائل شده و بر مبنای اعتماد به طرف مقابل عمل کنند.
۴- اصل شفافیت :کارکنان باید تمامی اطلاعات مربوط به امور، آیین نامه ها و فرآیندهای جاری شرکت (به غیر از اموری که در زمره اسناد و اطلاعات طبقه بندی شده قرار دارد )را به طور شفاف در چارچوب مقررات و ضوابط و با هماهنگی مافوق در اختیار ذینفعان قرار دهند. این اطلاعات ضمن مشخص کردن فرآیندهای سازمانی مبنای پاسخگویی کارکنان به ذینفعان و مراجع ذیصلاح را فراهم می آورد.
۵ -اصل پاسخگویی: کارکنان مسئولیت تصمیمات و اقدامات خود را بر عهده گرفته و در مورد آنها به مسولین مربوطه و مراجع ذی صلاح پاسخگو هستند.
۶-اصل عدم سوء استفاده از موقعیت شغلی: کارکنان نباید از اختیارات و جایگاه شغلی و سازمانی خود در جهت منافع شخص یا گروه خاصی استفاده نمایند. اختیارات شغلی و سازمانی باید فقط برای انجام وظایف سازمانی و در جهت مصالح موقوفه به کار گرفته شوند.
۷- اصل تعهد و وفاداری به سازمان :کارکنان باید نسبت به سازمان متبوع خود و اهداف، مأموریتها و ضوابط آن متعهد و وفادار باشند و با علاقه مندی و تمام توان از طریق انجام صحیح وظایف و مسئولیتهای شغلی و سازمانی در راستای تحقق اهداف و مأموریتهای سازمان تلاش نمایند.
۸- اصل به کارگیری مهارت و تخصص :کارکنان باید تلاش نمایند تا مهارت، دانش و تخصص مربوط به وظیفه شغلی و سازمانی خود را فراگرفته و تمام توان فنی ،تخصصی و حرفه ای خویش را برای انجام بهینه فعالیتهای شغلی و سازمانی به کار گیرند.
ب- مفاد منشور:
انجام وظایف و مسئولیتهای شغلی و سازمانی
۱-۱- همیشه و در همه حال رضایت خداوند متعال و حضرت رضا(ع) را مدنظر قرارداده و توجه کامل داشته و او را ناظر بر اعمال و کردار خویش بدانیم.
۱-۲- به رعایت نظم و انضباط در انجام فعالیتها و حضور به موقع در سازمان توجه نماییم.
۱-۳- در انجام وظایف و مسئولیتها پشتکار و جدیت داشته و آنها را با دقت، صحت و به موقع انجام دهیم.
۱-۴- سعی نماییم تا دانش خود را در زمینه فعالیتهای سازمانی به روز نگه داشته و آنها را با توانمندی و ابتکار خود در انجام فعالیتهای اداری و سازمانی به کار گیریم.
۱-۵- برای ایده ها و افکار جدید ارزش قائل شده و برای اجرایی کردن آنها به شکل منطقی در سازمان متبوع تلاش کنیم.
۱-۶- برای افزایش بهره وری شرکت از طریق ایجاد بهره وری امور خود تلاش کنیم تا بهبود همیشگی حاصل شود.
۱-۷- از امکانات تجهیزات و سرمایه های در اختیار حفاظت نموده و در استفاده مؤثر و مطلوب از آنها بکوشیم.
۱-۸- در انجام فعالیتها و تعاملات، روابط خویشاوندی ،قومی ،جنسی نژادی، مذهبی و غیره تأثیری در تصمیمات و اقداماتمان نداشته باشد.
۱-۹- روحیه انتقاد پذیری داشته و انتقادات سازنده دیگران را به عنوان فرصتی برای اصلاح و بهبود خود و فعالیتهایمان بدانیم.
۲ – رفتار و برخورد با ارباب رجوع و همکاران
۲-۱- همکاران و سایر ذینفعان به عنوان عضوی از بدنه شرکت هستند .تلاش نماییم با ایجاد ارتباط مناسب و ارایه خدمت بهتر، تصویری مثبت از سازمان در ذهن آنان ایجاد کنیم.
۲-۲- به تمامی مراجعه کنندگان به صورت عادلانه و در چارچوب قوانین،مقررات و ضوابط خدمت ارایه دهیم.
۳-۲- در محدوده وظایف شغلی، اطلاعات و راهنمایی های لازم و مناسب به ارباب رجوع ارایه و در زمینه خدمات ،شفاف سازی صورت دهیم.
۲-۴- خواسته های قانونی ارباب رجوع را در چارچوب وظایف خود با صحت، دقت و سرعت و بدون تشریفات زائد اداری و تحمیل هزینه اضافی به وی ارایه دهیم.
۲-۵- به ارباب رجوع احترام گذاشته و در مواجه و پاسخگویی با آنان گشاده رو باشیم.
۲-۶- به نظرات، پیشنهادها و بازخوردهای همکاران ،مشتریان و مراجعه کنندگان به عنوان منبعی گرانبها برای بهبود عملکرد نگاه کرده و با دید منطقی به آنها توجه کنیم.
۲-۷- به نظم و آراستگی شخصی و محل کار خود توجه کنیم.
۸-۲- سعی کنیم تا فرهنگ تکریم همکاران، ارباب رجوع، پاسخگویی و گره گشایی از مشکلات ذینفعان به یک ارزش حاکم در شرکت تبدیل شود.
۲-۹- روحیه کار جمعی را در خود تقویت کرده و در انجام فعالیتهای گروهی مشارکت جو و مشارکت پذیر باشیم.
۲-۱۰- روحیه قدردانی از دیگران را در خود تقویت کرده و سعی نماییم که این امر را در بین همکاران اشاعه دهیم.
۲-۱۱- دانش، تجربه و توانمندیهای خود را با سعه صدر در اختیار همکاران قرار داده و در ارتقاء توانمندیهای آنان کوشا باشیم.
۲-۱۲- تا حد ممکن در حل مشکلات شغلی همکاران تلاش نماییم و از تجسس در زندگی خصوصی آنان پرهیز نماییم.